CMS: JSON/Joomla/Drupal

Ezen TLWWW programhoz kiegészítés alkalmas arra, hogy Joomla, Drupál, Wordpress és más CMS rendszer alá be tudjuk illeszteni a TextLib web oldalakat.

A kiegészítés JSON formátumban tud visszaadni adatokat (keresés eredménye, dokumentum adatai stb.), amit egy Joomla/Drupal-stb. modul meg tud jeleníteni.

Joomla és Drupal használatához mi készítettünk modult, ezt lehet használni, vgay akár jobbat írni. Wordpresshez Jászberényben az ottani könyvtár készített egy modult. Másféle CMS-ről egyelőre nem tudunk.

Készült két modul is, amik szintén járnak ehhez az opcióhoz. Az egyik a 'Dicsőségtábla', a másik a 'Könyvajánló'. Az elsővel alkotókat lehet megmutatni fotókkal együtt (pl. helyi híres emberek), a másikkal pedig könyveket lehet ajánlani (pl. az új beszerzéseket).

1.1. Joomla

Kipróbálható egy példa rendszer a TextLib honlapján: Joomla példa a TextLib honlapon (http://joomla.textlib.hu)

1. ábra: Joomla
kep

A Joomla modul használatához legalább 3.3 verziójó Joomla szükséges.

A Joomla modul telepítéséről készült részletes leírás (http://textlib.hu/joomla/).

1.2. Drupal

A TextLib honlapon a Drupal modul is kipróbálható: Drupal példa a TextLib honlapon (http://drupal.textlib.hu)

2. ábra: Drupal
kep

1.3. Wordpress

Jászberényben Wordpressehez illesztették a TLWWW-t. Ezt a legegyszerűbb náluk megnézni (http://jaszkonyvtar.hu/). A jobb oldali oszlopot érdemes figyelni :-)

1.4. JSON

Aki más CMS rendszerhez akarja illeszteni a TLWWW-t, vagy egyszerűen csak le akarja kérdezi JSON-ban, annak a JSON leírásunkat mindenképp végig kell olvasnia. Részletes, és tele van példákkal: TextLib/JSON leírás (http://textlib.hu/json/)

Vissza: HTML dokumentáció   ;   TextLib honlap