Vonalkódok

Vonalkódolvasók

Típus Garancia Ár
Symbol LS2208T (laser) - állvánnyal 5 év27.200 Ft + áfa
Symbol LS1203 (laser) - állvánnyal 3 év29.000 Ft + áfa
Zebra DS2208 (laser) - állvánnyal 3 év35.800 Ft + áfa

Az árak a készlet erejéig érvényesek. Megrendelés előtt érdeklődjon nálunk.
A vonalkódolvasók PS2-es vagy USB csatlakozóval rendelhetők.

A vonalkódolvasó csak megfelelő programozás után alkalmas a textlibes munkára. A programozás következtében a vonalkódolvasó a TextLib által elvárt bevezető és záró karaktereket is beküld a kódon kívül, így tudja a TextLib a vonalkódot felismerni. Ez két ok miatt fontos:

  • a program a vonalkódot a vonalkód fogadására alkalmas mezőbe fogja beírni.
  • a billentyűzet átdefiniálása miatt (pl. ékezetes beállítás!) különböző, de azonos billentyűhelyen lévő betűk (pl. 0 és ö) helyes kezelése.

A laser alapú készülék strapabírók, és nagy távolságból (30-40 cm) is roppant agresszíven olvasnak. A távoli olvasás képessége miatt a kézi készülék is alkalmas beépített használatra: elég a pultba rögzített vonalkódolvasó laser-nyalábjához közelíteni az olvasójegyet vagy a könyvet, és megtörténik a leolvasás. A könyvtárosnak pedig mindkét keze szabad marad.

Többféle tipust forgalmazunk, ezek mindegyike olvassa az összes elterjedt vonalkódot. TextLibhez beprogramozva szállítjuk, így csatlakoztatás után azonnal használhatók.

A Zebra DS2208 vonalkódolvasó képes monitorról és mobiltelefonról is beolvasni vonalkódot és QR kódot is.
Ezt a vonalkódolvasót csak a TextLib Winkliens 1672 verziója támogatja, a régebbi verziók nem!

Általában a megrendeléstől számított 1 héten belül tudunk szállítani, ha épp nincs szabad vonalkódolvasó, akkor két héten belül beszerezzük.


Vonalkódos címkék

Forgalmazunk papír és műanyag vonalkódos címkéket is. Kifejezetten az utóbbiak használatát javasoljuk, mert azok kopásállók, a vonalkód elmaszatolhatatlan, levakarhatatlan. A címkékre tetszőleges típusú vonalkódot nyomtatunk, a textlibes könyvtáraknál szokás a kód első részébe a GT által osztott adatbázis azonosítót beépíteni. A címkére a kódon kívül elfér még 30-35 betűnyi szöveg is, tehát pl. az intézmény nevét is rányomtathatjuk.

Az ár függ az egy sorozathoz tartozó címkék számától és méretétől. Az alábbi táblázat a 15 x 50 mm-es címkékre vonatkozik:

Típus Ár/darab (30 ezer db alatt) Ár/darab (30 ezer db felett)
Műanyag5,50 Ft + áfa + postaköltség (2370,- Ft)5,00 Ft + áfa + postaköltség (2370,- Ft)

Az InfoKer Számítástechnika-alkalmazási Szövetkezet tagjai a vonalkódos eszközök forgalmazására egy önálló vállalkozást hoztak létre Modulin Kft. néven, 11689492-2-42 adószámmal. A kft. tulajdonosai, tényleges működési helye és telefonszámai az InfoKer ugyanilyen adataival megegyezők, ezért tehát a vonalkódos eszközök megrendelésében semmilyen változás nem történik.

Változás a megrendelések teljesítésében lesz, amely szerint a vonalkodos eszközökről szóló számla kibocsátója a Modulin Kft.


Ha érdeklik a vonalkódtechnika részletei, látogasson el a következő weblapokra:

Vissza a TextLib honlapra