1. Távoli találatok modul

Kiegészítő modul, külön várásolható meg. Csak a jogosult felhasználóknál hajlandó futni!

A modul a Távoli keresés (Z39.50) eredményét jeleníti meg.

1.1. A modul indítása

Ha a távoli keresés eredményezett találatokat, automatikusan elindul ez a modul, külön nem is indítható.

1.2. A modul képernyője


kep

1.3. Használat

A Rekordok mezőben találja a találatok listáját, az aktuális rekord mezőben az éppen aktuális rekordnak a részletesebb kifejtését. Ez alatt a mező alatt az "X / Y / Z" részben látható, hogy hanyadik rekord az éppen aktuális (X), hány rekord jelenik meg most éppen a listában (Y), és hány találat volt összesen (Z).

A Minta mezőt használhatjuk arra, hogy a rekordokban tetszőleges szövegrészt keressünk (pl. kiadási év). Ha ide beírunk valamit, a Rekordok mezőben a most aktuális rekord utáni első olyan lesz aktuális, amiben ez a szöveg megtalálható. Ebben a mezőben az ENTER billentyűvel lehet a beírt szöveget tartalmazó következő rekordot keresni. Mivel a rekordokból csak a szerző, cím és a kiadási év van benne a találati listában, ezért csak ezekben történik a keresés.

A HunMarc mezőt bejelölve HunMarc formátumban is meg lehet tekinteni az aktuális rekordot. Ha még nem lett lekérve a teljes rekord, akkor a lekérés is megtörténik.

Ha a Részletez gomb látható (a Választ gomb helyett), az azt jelenti, hogy az aktuális rekord HunMarc formátumban még nem lett lekérve a távoli szervertől. Ezt a gombot megnyomva megtörténik a lekérés. Amikor a rekord megjön, az aktuális rekord tartalma megváltozik, és részletesebb képet kapunk a rekordról.

Ha a Választ gomb látható, az azt jelenti, hogy a HunMarc rekord már el lett kérve a távoli szervertől. Ennek a gomb megnyomásával az aktuális rekordot ki lehet választani bevitelre. Ettől kezdve az online Hunmarc bevitellel megegyező módon kell eljárni.

A kereSés gombbal lehet egy másik távoli keresést indítani.

Vissza: HTML dokumentáció   ;   TextLib honlap